Instagram Pazarlama Stratejileri

Instagram Pazarlama Stratejileri

Instagram pazarlama faaliyetlerinin hız kazandığı sosyal bir platformdur. Şirket hesaplarından kişisel satış hesaplarına kadar birçok kullanıcı tipine satış ve pazarlama imkanı sunar. Satışlarını arttırmak isteyen satıcılar için en iyi 10 Instagram pazarlama stratejisi hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik. Ayrıca en iyi Instagram Butiklerini inceleyerek bu hesapların kullandıkları stratejiler hakkında varsayım yapabilirsiniz.

 

Instagram Üzerinden Pazarlama Nedir?

Instagram pazarlaması, marka bilinirliği oluşturmak ve ürünleri paylaşmak için hedef kitlelerine ulaşmak için Instagram’ın gücünden yararlanan markaların sürecini ifade eder. Platform, pazarlamacılara veya işletmelere, ücretli ve ücretsiz seçenekler de dahil olmak üzere, istedikleri kitlelerle bağlantı kurmak için çeşitli yollar sunar.

Instagram Pazarlama Neden Önemli?

Instagram 20-30 yaşındakilerin yüzde 32’sine, 30-40 yaşındakilerin yüzde 18’ine ve 45 yaşındakilerin ise yüzde 11’ine hitap ediyor. Yani ortalamaya bakıldığında Instagram, her yaştan kullanıcıya ev sahipliği yapıyor diyebiliyoruz. Instagram platformunu aktif olarak kullananlar 54 yaşındakilere kadar dayanıyor. Bu rakamlar, hedef kitlenizin Instagram’a giriş yapma olasılığının yüksek olduğunu ve giriş yaptıklarında onları içerikle karşılamanız gerektiğini ortaya koyuyor. Kullanıcıların büyüklüğü ve çeşitliliğine ek olarak, Instagram kullanıcılarının yüzde 90’ı işletmeleri takip ediyor. İşletmelerle olan bu etkileşim, diğer sosyal platformlarla kıyaslandığında çok iyi durumda.